INLEIDING TOT DE WONDERLIJKE WERELD VAN SLOTEN

Deuren zijn een toegang tot onze rust en veiligheid en naar buiten de toegang tot de wereld in het algemeen. Nu en dan wil de wereld inbreuk maken op onze vrede, als ongewenste gasten zoals vreemden en criminelen proberen om ons vreedzame leven te verstoren. Er zijn echter eenvoudige producten die onze deuren kunnen beveiligen en voorkomen dat dit soort mensen in onze beveiligde en vreedzame panden binnendringen.

Het standaard deurknopslot is een zeer magere bescherming tegen krachten van buiten, aangezien dit erg makkelijk te manipuleren is. De deadbolt biedt een goede mate van bescherming tegen ongewenste en ongenode gasten, die ons of ons eigendom, onze geliefden en soms onze levens willen schaden.

Er zijn drie belangrijke soorten deadbolt sloten beschikbaar op de markt. Het deadbolt cilinderslot heeft aan weerszijden een knop een cilinder voor een sleutel. Een ander soort deadbolt slot is een beadbolt slot met dubbele cilinders waarbij aan beide kanten van het slot een cilinder voor een sleutel zit. Dit type heeft geen knop zodat de gebruiker een sleutel nodig heeft om beide zijden te openen. Het laatste type slot is het sleutelloze slot; dit type is een deadbolt en er kan alleen met twee methoden worden ingebroken.

Om dit sleutelloze slot te openen, moet de gebruiker een spannersleutel in het sleutelgat plaatsen en de cilinder draaien op dezelfde manier zoals je een normale sleutel gebruikt. Bij het bereiken van de normale ontgrendelde positie, zal de gebruiker een klik horen die hem zal vertellen dat de deadbolt open is. Een andere techniek voor het openen van de sleutelloze deadbolt is het gebruik van een speciaal gereedschap genaamd een rake pick, wat in het slot wordt ingebracht en helemaal naar achteren wordt gedrukt en er snel wordt uitgetrokken, zodat het alle pennen geraakt en het slot openspringt.

 

Al het materiaal voor lockpicking is beschikbaar als je een set voor lockpicking aanschaft. De basisset bevat een schroevendraaier, een borgpen en een spannersleutel. De professionele kit heeft meerdere maten van slotpennen en spannersleutels. Het kan ook een lock gun bevatten, wat een instrument is dat tegelijkertijd op verschillende pinnen kan duwen.

 

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht